Full Description

Cataloguing Source LibUI ind rda
Content Type text (rdacontent)
Media Type unmediated (rdamedia); computer (rdamedia)
Carrier Type volume (rdacarrier); online resource (rdacarrier
Physical Description xv, 121 pages : illustartion ; 30 cm + appendix
Concise Text
Holding Institution Universitas Indonesia
Location Perpustakaan UI, Lantai 3
 
  •  Availability
  •  Digital Files: 1
  •  Review
  •  Cover
  •  Abstract
Call Number Barcode Number Availability
S60383 14-25-39930132 TERSEDIA
No review available for this collection: 20412142
 Abstract
Skripsi ini membahas mengenai perbedaan proporsi antara pengetahuan, sikap, dan perilaku gizi seimbang, serta faktor lainnya dengan status gizi lebih pada guru SD di Kecamatan Beji, Kota Depok tahun 2015. Metode yang digunakan adalah cross sectional yang dilakukan pada bulan April-Mei 2015. Sampel penelitian adalah guru yang mengajar di SD yang tersebar di Kecamatan Beji, Kota Depok tahun 2015. Hasil penelitian menunjukkan prevalensi gizi lebih sebesar 43,7%. Variabel yang menunjukkan perbedaan proporsi yang signifikan dengan status gizi lebih adalah status perkawinan (OR 3,314 dengan p value 0,036) dan tingkat pendapatan (OR 2,449 dengan p value 0,015). Sedangkan variabel usia, jenis kelamin, tingkat pendidikan, pengetahuan, sikap, dan perilaku gizi seimbang serta asupan energi dan zat gizi makro tidak menunjukkan perbedaan proporsi yang signifikan. ...... This study was conducted to explored the association of knowledge, attitude, practice of balanced nutrition and other factor with overweight/obesity of primary school in Beji, Depok City, in 2015. A random sample of 144 teachers from 3 private primary school and 8 public primary school in Beji, Depok City constituted the study population. A cross-sectional study was conducted using quantitative datacollection methods on April-May 2015. The combine prevalence of overweight and obesity in sample study was 43,7%. Marital status (OR 3,314 p value 0,036) and income (OR 2,449 p value 0,015) had a significant association with overweight/obesity in sample study. Age, sex, education, knowledge, attitude, practice balanced nutrition, and intake of energy and macronutrient didn?t have significant association with overweight/obesity.